LoRa - Mereltron

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

LoRa

Mereltron LoRa nodes (zowel sensoren, actuatoren als een combinatie daarvan)

Een LoRa netwerk bestaat uit gateways, die via het internet met elkaar verbonden zijn, en end nodes (ook wel 'motes' genaamd), die hun data draadloos over maximaal enkele kilometers, via deze gateways verzenden en ontvangen.
Vergelijk het met een wifi netwerk, waarbij je met een mobiele telefoon via een wifi hotspot contact maakt en gegevens via het internet verzendt en ontvangt.

Aansluiting van apparatuur ('things') op een LoRa netwerk heeft vier belangrijke voordelen:
1. De LoRaWAN infrastructuur is goedkoper dan die van andere bestaande netwerken, zoals 2G, 3G of 4G.
2. De toepassing verbruikt zeer weinig vermogen. Denk hierbij aan batterijverbruik. Al kunnen LoRa end nodes natuurlijk ook voorzien zijn van een netvoeding.
3. De kosten van een end node liggen vrij laag.
4. Het bereik van een LoRa gateway is groot en de afstand tussen een end node en een gateway kan enkele kilometers bedragen. Dit ondanks de lage vermogens, waarmee gewerkt wordt.

LoRa end node

LoRa end nodes zijn doorgaans toepassingen die niet-tijdkritisch zijn en niet veel data hoeven te verzenden/ontvangen.
Deze zijn namelijk niet continu verbonden met het LoRa netwerk, maar alleen tijdens het verzenden van gegevens en gedurende korte tijdvensters na het zenden van deze informatie, waarin eventueel een via een internetserver teruggestuurd bericht kan worden gelezen. Deze dataoverdracht kan bijvoorbeeld elk kwartier of elk uur plaatsvinden.

De mogelijkheden in het kort:
-  Periodiek verzenden van gegevens, zoals meetgegevens van sensoren of statusmeldingen. Bijvoorbeeld voor telemetrie applicaties. Deze gegevens kunnen blind (zonder ontvangstbevestiging) of met verzoek om ontvangstbevestiging verzonden worden.
- Periodiek ontvangen van gegevens, zoals voor het bijwerken van bepaalde instellingen van niet-tijdkritische regel- of stuursystemen, of het aan- en uitzetten van actuatoren, lampen, e.d.

Mereltron heeft de expertise in huis om elektronica te ontwerpen voor aansluiting op een LoRa netwerk, met hiervoor gecertificeerde componenten.
Neemt u contact met ons op, als u hierin interesse heeft.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu